Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Γνωρίζετε ότι:

  Το Ωδείο Καλλιθέας προσφέρει από το 1955 αναγνωρισμένη δημιουργική μουσική παιδεία, αποτελώντας παράλληλα ένα μικρό κέντρο πολιτισμού

  Σε όλα αυτά τα χρόνια διαγράφει μία σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, πορεία που διαφαίνεται από το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρουν οι 21 καταξιωμένοι παιδαγωγοί στον μεγάλο αριθμό μαθητών τους.

  Την επιτυχή πραγμάτωση των στόχων του τη στηρίζει στην υπευθυνότητα, στην ικανότητα και στην εξειδίκευση των συνεργατών του, οι οποίοι μεταδίδουν στους μαθητές τους γνώση και αγάπη για τη μουσική.

  Από το 1961 πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τόσο τη διάδοση του μουσικού αισθήματος, αλλά και την επαφή των νέων καλλιτεχνών με το κοινό.Σε ένα άνετο, οικείο και ασφαλές περιβάλλον, με κατάλληλα διαμορφωμένες και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες, παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση ποιότητας με επαγγελματική προοπτική.

  Ενθαρρύνει το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδικότητα των μαθητών παρέχοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, χορωδίες και ορχήστρες.

  Προσφέρει πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος και υπογεγραμμένα από τους πλέον καταξιωμένους συνθέτες, σολίστ και παιδαγωγούς τους οποίους το Ωδείο υποδέχεται με ιδιαίτερη τιμή στους χώρους του.

  Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου μουσικής της Ελλάδος/Unesco.

  Πολλοί από τους αποφοίτους του διακρίνονται ήδη στον καλλιτεχνικό χώρο, ως σολίστες, μέλη μουσικών συνόλων, συνθέτες μουσικής για θέατρο/τηλεόραση, μουσικοί παραγωγοί, αλλά και στον εκπαιδευτικό ως δάσκαλοι και καθηγητές σε ωδεία και σχολεία.