Καινοτόμες Υπηρεσίες

Με την πεποίθηση πως η μύηση στον κόσμο της μουσικής συμβάλλει αποφασιστικά στη μόρφωση και εξυπηρετεί την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών, το Ωδείο Καλλιθέας έχει αναπτύξει ειδικό Πρόγραμμα αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή μουσική και παιδεία.

Στόχοι του Προγράμματος αυτού είναι:

  • Η καλλιέργεια του μαθητή μέσα από την ευεργετική επίδραση μιας ευρύτερης μουσικής παιδείας.
  • Η γνωριμία με την ευρωπαϊκή μουσική τέχνη και η βιωματική προσέγγιση των ήχων που διαμόρφωσαν τον μουσικό πολιτισμό της Ευρώπης.
  • Η συνειδητοποίηση του οικουμενικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα της μουσικής.

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος εντάσσονται:

  • Οι ομαδικές επισκέψεις των μαθητών του Ωδείου σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις τις οποίες παρακολουθούν είτε “τιμής ένεκεν”είτε εξασφαλίζοντας εισιτήρια σε ειδικές τιμές.
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων και μαθημάτων με ποικίλα θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή ορχηστρική μουσική παράδοση από τον 17ο αιώνα μέχρι και τις μέρες μας.
  • Η πραγματοποίηση μαθητικών συναυλιών, είτε στις αίθουσες εκδηλώσεων του Ωδείου είτε σε δημοτικά σχολεία, θέατρα κτλ, με σκοπό αφενός να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με ταμουσικά όργανα και τη μουσική γενικότερα και αφετέρου να παρουσιάσουν νέους, φερέλπιδες καλλιτέχνες στο ευρύ κοινό.
  • Η διοργάνωση διαλέξεων με θέματα που εκτείνονται από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τις πλέον πρωτοποριακές μουσικές τάσεις διεθνώς, με ομιλητές επιστήμονες και καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη προσφορά στο χώρο.

* Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προσέγγισης ενός ευρύτερου μουσικόφιλου κοινού τις παραπάνω διαλέξεις και σεμινάρια μπορούν να παρακολουθούν και οι γονείς των σπουδαστών του Ωδείου, όπως άλλωστε και να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην νεοσυσταθείσα χορωδία γονέων-κηδεμόνων των σπουδαστών του Ωδείου Καλλιθέας.